ßßß Cookit - przepis na Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Konfitura wiśniowa
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wiśnie 1 kilogramów
cukier 1,5 kilogramów
wiśniówka 50 mililitrów
Wykonanie:
Oczyszczone wiśnie wydrylować, zasypać 2/3 porcji cukru i odstawić na 2,5 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ostawić do następnego dnia. Dodać pozostały cukier, ponownie doprowadzić do wrzenia, odstawić i usunąć pianę. Trzeciego dnia dogotować konfiturę, zbierając tworzącą się pianę i wlać wiśniówkę, wymieszać. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i postawić do góry dnem do ostygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Komentarze:
Autor: DANUTA
Data: 2013-07-29
CZY NA ! KG WIŚNI NIE ZADUŻO CUKRU ??? AŻ 1,5 kg ????
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10917/Konfitura-wisniowa