Wykonanie
« Powrót  
Konfitura wiśniowaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie 1 kilogramów
cukier 1,5 kilogramów
wiśniówka 50 mililitrówWykonanie:Oczyszczone
wiśnie wydrylować, zasypać 2/3 porcji
cukru i odstawić na 2,5 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ostawić do następnego dnia. Dodać pozostały
cukier, ponownie doprowadzić do wrzenia, odstawić i usunąć pianę. Trzeciego dnia dogotować
konfiturę, zbierając tworzącą się pianę i wlać
wiśniówkę, wymieszać. Gorącą
konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i postawić do góry dnem do ostygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Komentarze:Autor: DANUTAData: 2013-07-29CZY NA ! KG
WIŚNI NIE ZADUŻO
CUKRU ??? AŻ 1,5 kg ????Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: