Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
drożdże 60 gramów
miód 1 łyżek stołowych
mleko 2 szklanek
mąka owsiana 200 gramów
mąka pszenna 500 gramów
sól 1 łyżek stołowych
płatki owsiane według uznaniaWykonanie:Wymieszać
drożdże z łyżką
miodu i 2 szklankami
mleka. Wsypać
mąkę owsianą lub 200g zmielonych
płatków, wymieszać i odstawić na 60 minut. Dodać
mąkę pszenną oraz
sól i zagnieść ciasto. Odstawić na 30 minut i ponownie wyrobić. Uformować bułeczki, układać na natłuszczonej blasze, posypać
płatkami lub zarodnikami pszennymi i zostawić w cieple jeszcze na 30 minut. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia Polska
Pieczywo weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: