ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka w delikatnym sosie

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie

nazwa

Wykonanie

Delikatne mięsko w sosie śmietanowym z dodatkiem miodu. Pyszne, łatwe i mało pracochłonne danie, w sam raz do ziemniaków, ryżu lub pieczywa.
1 podwójna pierś z kurczaka
400 g gęstej śmietany 18% (używam z Piątnicy)
kilka łyżek oleju
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
2 łyżeczki miodu naturalnego
wegeta, pieprz czarny mielony
Umyte mięso pociąć na paski, chwilę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać śmietanę. Po chwili zamieszać, dodać musztardę i miód. Przyprawić lekko wegetą i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut. Od czasu do czasu przemieszać i w razie potrzeby podlać odrobiną wody.
Źródło:http://kuradomowaa.blogspot.com/2015/07/piers-z-kurczaka-w-delikatnym-sosie.html