Wykonanie

Olśniło mnie dziś, że jeszcze tydzień i dzieciaki rozpoczynają wakacje... ja moje mam nadzieję zacząć za miesiąc... Plany?
Póki co brak... jak co roku... a
potem jakoś samo się układa i jeszcze nigdy źle nie było... jedno co pewne to szybkie dania, żeby nie tracić wakacyjnego słońca :-) I właśnie jedno z takich dań mam dziś dla Was :-)
Makaron,
tuńczyk i aromatyczny, gęsty sos... a wszystko robi się nie dłużej niż gotowanie
makaronu... To co, kto się skusi?SKŁADNIKI1 puszka
tuńczyka w kawałkach w
oleju200 g
śmietany 30%2
żółtkapo 1 łyżce posiekanego
szczypiorku,
koperku i
natki pietruszkisól,
pieprzok. 200 g
makaronustarty ser grana padanoewentualnie
pomidorMakaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Tuńczyka odsączamy i wkładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy posiekane
zioła i chwilę podsmażamy.
Śmietanę dokładnie roztrzepujemy z
żółtkami, wlewamy na patelnię i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając aż sos zacznie gęstnieć. Na koniec doprawiamy
solą i
pieprzem. Gotowy sos przelewamy do odcedzonego
makaronu i dokładnie mieszamy. Rozkładamy na talerze, posypujemy
serem i pokrojonym
pomidorem.Pycha...