ßßß Cookit - przepis na Babka malinowa II

Babka malinowa II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 1 sztuk
cukier 250 gramów
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 5 sztuk
mąka 450 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mleko skondensowane 50 gramów
wiórki czekoladowe 50 gramów
sok z limonki 3 łyżek stołowych
cukier puder 100 gramów
listki mięty według uznania
Wykonanie:
Margarynę, cukier, sól i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę, dodając kolejno jajka oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. 1/3 ciasta wymieszać z oczyszczonymi owocami i wiórkami czekoladowymi. Formę do babek posmarować tłuszczem i posypać mąką (pojemność 2,5l). Wyłożyć ciasto i po nakłuwać widelcem. Piec 60 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Cukier puder utrzeć z sokiem z limonki na gładką masę. Lukrem polać równomiernie babkę. przed podaniem udekorować pozostałymi malinami i listkami mięty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9006/Babka-malinowa-II