Wykonanie
            Pomysł na upieczenie 
chleba pojawił się z przymusu, gdyż późno zorientowałam się, że już sklepy pozamykane a ja zapomniałam kupić 
pieczywa. 
Doszłam do wniosku, że spróbuję upiec jeden - zwykły, 
drożdżowy. Wyszedł tak smaczny, że na drugi dzień również "zapomniałam" kupić 
chleb ;-) Inspirowałam się przepisem ze strony ChilliBite .Składniki:500 g 
mąki pszennej15 g świeżych 
drożdży250 - 300 ml 
wodypół łyżeczki 
soliWykonanie:Do miski wsypać 
mąkę, rozkruszyć 
drożdże, dodać 
sól i wlać 250 ml 
wody. Ugniatać aż do wyrobienia gładkiego ciasta. I uwaga - konsystencja ma być miękka, odklejająca się od ręki. W razie potrzeby dolać 
wody lub dosypać 
mąki. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1-1,5h. Po tym czasie krótko wyrobić, przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, odstawić znowu do wyrośnięcia oraz rozgrzewać piekarnik do 240 stopni (góra-dół). 
Chleb piec w tej temperaturze przez ok. 8 minut a następnie obniżyć temperaturę do 190 stopni (równocześnie uchylić na 1-2 minuty piekarnik i znowu zamknąć) i piec dalej w temperaturze 190 stopni przez następne 30-35 minut. Ostudzić i zajadać z 
masłem ;-)

Smacznego :-)