Wykonanie
Moja propozycja na niedzielny obiad.
Mięso plus słodka
żurawina i
ananas, jak dla mnie świetne połączenie :) Takie smaki to ja uwielbiam ! Podałam je z
ziemniakami i mizerią, bo to takie moje ulubione, standardowe dodatki do schabowszczaka :)Składniki :5 kotletów
schabowych5 plasterków
ananasa z puszki5 łyżeczek
żurawiny5 plasterków
sera żółtegoPrzygotowanie:Kotlety usmażyć tak jak zawsze (rozbić, posypać
solą,
pieprzem lub
vegetą, maczać w
jajku i na koniec w
bułce tartej). Usmażone odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Kotlety układamy w blaszcze, na każdego kładziemy plasterek
ananasa, w środek wkładamy łyżeczkę
żurawiny i układamy plasterek
sera z wyciętą dziurką, tak żeby
żurawina była na wierzchu.Podpiekamy w piekarniku w 180st. C do czasu roztopienia
sera.
Smacznego ! :)źródło: tastefully