Wykonanie
Mówię tak dla
ciastek bez
cukru i zbędnych kalorycznych dodatków ! Wiem, że może nie dla każdego to smakować, ale uwierzcie, te
ciastka mają rewelacyjny smak :) Z racji tego że schudłam 30kg i zmieniłam swoje nawyki żywieniowe, uwielbiam poszukiwać coraz to inne przepisy na lekkie potrawy, słodkości. A te
ciastka idealnie nadają się na drugie śniadanie lub podwieczorek i to nie tylko dla tych dbających o linię ! :)Składniki:1 szkl.
płatków owsianych1 szkl
otrębów pszennych1 szkl.
mąki1 szkl.
rodzynek1 łyżeczka
proszku do pieczenia4 łyżeczki
cynamonu ( dałam 3,5 )1
jajko1 szkl
mleka1/4 szkl.
olejuOpcjonalnie, jeśli ktoś lubi słodsze:3 łyżki
cukruPrzygotowanie:Do miski wrzucić
platki owsiane,
otręby,
mąkę,
proszek do pieczenia, posiekane
rodzynki (wcześniej sparzone wrzątkiem) i
cynamon i wszystko ze sobą połączyć.W drugiej misce wymieszać
jajko,
olej i
mleko. Dodać mieszankę do suchych składników i wszystko dokładnie wymieszać.Łyżką formować na papierze do pieczenia
ciasteczka i piec 10min w 200st C (a najlepiej sprawdzać kiedy będą już gotowe )
Smacznego ! :)źródło: wielkie żarcie