Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
bażant 1 sztuk
kapusta kiszona 500 gramów
pieprz ziarnisty według uznania
boczek wędzony 150 gramów
wino według uznaniatłuszcz 70 gramówWykonanie:
Bażanta oczyścić, umyć, owinąć cienkimi plastrami
boczku, obwiązać nitką, włożyć do garnka, polać
winem i dusić pod przykryciem na 30 g tłuszczu, aż będzie na pół miękki.
Kapustę kiszoną wycisnąć i podobnie jak
bażanta dusić, aż będzie prawie miękka z dodatkiem ziarenek
pieprzu,
soli i odrobiny
wody.
Potem dodać
bażanta i dusić razem do miękkości. Przed podaniem na stół
bażanta trzeba podzielić na porcje i ponownie złożyć na półmisku. Przybrać dookoła duszoną
kapustą.Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: