Witajcie Kochani !!!Dzisiaj na drugie danie serwuję zrazy z baraniny.Już nie mogę się doczekać obiadu.Jeśli lubisz zrazy, gotujmy, smażmy, bo nie ma na co czekać.Zapraszam !!!Składniki :40 dkg baraniny bez kości5 dkg cebuli5 dkg miękiszu z chleba3 dkg grzybów suszonych2 dag mąkijajkotłuszcz150 ml śmietanysól morskapieprz świeżo zmielonyPrzygotowanie :Grzyby umyć, namoczyć, ugotować.Mięso umyć i zmielić w maszynce razem z cebulą, grzybami i odciśniętym chlebem.Wymieszać z jajkiem.Doprawić solą i pieprzem.Z przygotowanej masy formować owalne zraziki.Obtaczać je w mące i usmażyć z obu stron na złoty kolor.Następnie ułożyć w garnuszku.Polać śmietaną i wywarem z grzybów.Dusić kilka minut na małym ogniu.Zaserwuj dobre wino i będzie wyśmienicie - przyznaję, że już cieknie mi ślinka.SMACZNEGO !!!