SAŁATKA HALLOWEEN czyli pajączki na faszerowanych jajkach w gniazdku sałatySkładniki:Jajka:- jajka - ja zrobiłam 5 sztuk ponieważ na wieczornej kolacji będzie 5 osób.- śmietana 18%- tuńczyk- pieprz, sól- twaróg chudySałatka:- kapusta pekińska (albo inna dowolna sałata)- ser żółty- pomidor- ogórek- oliwa z oliwekPająki:- oliwki- śmietanaNajwięcej pracy włożyłam w nadzienie do jajek, ale od początku jajka trzeba ugotowac na twardo, obrac, przekroic wzdłuż i wyjąc żółtka. Białka odstawiamy i bierzemy się za pastę która zastąpi nam żółtka. Proporcje wyglądały następująco:Nawet nie mam w domu wagi żeby powiedziec wam dokładnie, na oko było to dwie płaskie łyżki śmietany. Do tych składników dodajemy pieprz i sól do smaku i teraz jak kto lubi - czyli jeśli chcemy na gładko wrzucamy zawartośc miski do blendera, jeśli nie - widelec w dłoń :)Kiedy pasta jest gotowa napełniamy nią miejsce po żółtkach i układamy na nich pajączki z oliwek - oczy zrobiłam końcówką widelca zamoczoną w śmietanie.Wracając do gniazda na jajka - wszytstkie składniki wymienione na sałatkę kroimy w kostkę, nawet ser żółty, polewamy oliwą z oliwek i umieszczamy jajka z pająkami.Smacznego!