Wykonanie
1. Produkty:
ciasto francuskie 190 g - 11 g
białka, 45 g tłuszczów, 76 g węglowodanów, kcal 708
ser żółty 80 g - 20 g
białka, 17 g węglowodanów, 230 kcal
szynka 90 g - 18 g
białka, 8 g tłuszczów, 149 kcal
papryka czerwonaketchup2. Czas przygotowania:30 minut3. Sposób przyrządzenia
Ciasto francuskie kupiłem gotowe więc nie
będe opisywał sposobu jego przyrządzenia. Ciasto pokroiłem na 3 pasy 10 cm szerokości. Na każdy pas przeznaczyłem 2 plastry
sera, 2 plastry
szynki i pokrojoną w paski
paprykę. Na pas ciasta należy położyć
ser,
szynkę,
paprykę i dodać
ketchup, następnie zawinąć w jak najcieńszy rulonik. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, piec około 20 minut. Do uzyskania brązowego koloru ciasta.4. Ocena smaku10/105. WaloryDużo
białka, węglowodanów.6. UwagiCiasto jest tłuste i kruche, pozostałe składniki również są tłuste. Zalecałbym zrobić to samo danie, ale z
ciastem drożdżowym - jest zdecydowanie mniej tłuste i ma mocniejszą strukturę.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 49 gwęglowodany: 93 gtłuszcze: 70 gkcal: 1088Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal