ßßß Cookit - przepis na Paszteciki z ciasta francuskiego z serem, szynką i papryką.

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem, szynką i papryką.

nazwa

Wykonanie

1. Produkty:
ciasto francuskie 190 g - 11 g białka, 45 g tłuszczów, 76 g węglowodanów, kcal 708
ser żółty 80 g - 20 g białka, 17 g węglowodanów, 230 kcal
szynka 90 g - 18 g białka, 8 g tłuszczów, 149 kcal
papryka czerwona
ketchup
2. Czas przygotowania:
30 minut
3. Sposób przyrządzenia
Ciasto francuskie kupiłem gotowe więc nie będe opisywał sposobu jego przyrządzenia. Ciasto pokroiłem na 3 pasy 10 cm szerokości. Na każdy pas przeznaczyłem 2 plastry sera, 2 plastry szynki i pokrojoną w paski paprykę. Na pas ciasta należy położyć ser, szynkę, paprykę i dodać ketchup, następnie zawinąć w jak najcieńszy rulonik. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, piec około 20 minut. Do uzyskania brązowego koloru ciasta.
4. Ocena smaku
10/10
5. Walory
Dużo białka, węglowodanów.
6. Uwagi
Ciasto jest tłuste i kruche, pozostałe składniki również są tłuste. Zalecałbym zrobić to samo danie, ale z ciastem drożdżowym - jest zdecydowanie mniej tłuste i ma mocniejszą strukturę.
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 49 g
węglowodany: 93 g
tłuszcze: 70 g
kcal: 1088
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):
204 g białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Źródło:http://jemdobrze.blogspot.com/2012/10/paszteciki-z-ciasta-francuskiego-z.html