ßßß Cookit - przepis na Imprezowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Imprezowe ślimaczki z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Pewnie większości znane ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Świetny sposób na szybką ciepłą przekąskę na każdego rodzaju imprezę czy dla niespodziewanych gości. Smakuje i dużym i małym.
SKŁADNIKI:
ciasto francuskie
ser żółty (w plastrach lub starty)
szynka
kawałeczek papryki czerwonej (może być konserwowa)
keczup
1. Ciasto francuskie przykryć papierem do pieczenia i lekko rozwałkować . Posmarować cienko keczupem (np. pędzelkiem silikonowym).
2. Wzdłuż dłuższej krawędzi układać pasami szynkę i ser.
3. Z jednej strony ułożyć pokrojoną w słupki paprykę i od tej strony zacząć zwijać (pomagając sobie papierem, w którym zawinięte było ciasto). Tak powstałą "roladę" pokroić w plastry ok 1 cm i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piec do zrumienienia ok 15 min w 200°C lub w 190°C z termoobiegiem.
Podawać same lub z keczupem.
Źródło:http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/02/imprezowe-slimaczki-z-ciasta.html