ßßß
Przepis znalazłam w jednej z tych książek z szybkimi przepisami. Zaintrygowało mnie połączenie makaronu z bułką tartą ... tak więc, długo nie czekałam .... taraaa. Chyba domyślacie się mojej opinii :)Składniki:300 g makaronu3 ząbki czosnku100 g masła1 szklanka bułki tartej3 łyżki świeżej szałwi1- 2 łyżki oliwysól, pieprzWykonanie:Zagotować wodę na makaron i w międzyczasie można przygotować resztę przepisu tj. podgrzać masło z łyżką oliwy w szerokiej patelni , wycisnąć czosnek na patelnię, dodać grubo posiekaną szałwię - gotować ok. 2 minut i następnie dodać szklankę bułki tartej i podsmażać ok. 3-5 minut aż będzie ona chrupka i złocista.Nie zapomnijcie wrzcucić makaronu do gotującej się wody i przygotujcie go al dente. Odcedzony makaron należy dodać do zawartości patelni i wymieszać, aż bułka oblepi nasze spaghetti. Doprawić solą i pieprzem, można również dodać więcej oliwy. Makaron smakuje bezbłędnie z jajkiem w koszulce .... z gotowanymi brokułami ..... lub posypany parmezanem. Ja osobiście polecam wersję z jajkiem.