ßßß Cookit - przepis na Dzem truskawkowo

Dzem truskawkowo

Wykonanie

« Powrót  
Dzem truskawkowo
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
sok z czerwonych porzeczek 1 szklanek
cukier 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Do szerokiego płaskiego rondla wlewamy sok z czarnych porzeczek, dodajemy cukier, gdy się rozpuści w czasie podgrzewania dodajemy truskawki i smażymy przez 20 min. Gorący przekładamy do słoików szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 30 min. studzimy i przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.
Autor: Skarlet_b
Zobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.
Komentarze:
Autor: Piotr
Data: 2009-06-20
No to jak, sok powinien byc z czarnej czy czerwonej porzeczki?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8219/Dzem-truskawkowo