Wykonanie
« Powrót  
Dzem truskawkowoDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
sok z czerwonych porzeczek 1 szklanek
cukier 1 łyżek stołowychWykonanie:Do szerokiego płaskiego rondla wlewamy sok z czarnych
porzeczek, dodajemy
cukier, gdy się rozpuści w czasie podgrzewania dodajemy
truskawki i smażymy przez 20 min. Gorący przekładamy do słoików szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 30 min. studzimy i przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.Komentarze:Autor: PiotrData: 2009-06-20No to jak, sok powinien byc z czarnej czy czerwonej porzeczki?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: