Ten obiad to tylko już wspomnienie, tak smakował, że szybko zniknął z talerzy. Wrzucamy wszystko do jednego garnka - woka i możemy spokojnie pić kawę, a obiad sam się będzie robił.Składniki:- 0,5 kg wieprzowiny - pokrojonej w kostkę (jak na gulasz)- 3 małe marchewki- 2 małe cebule- 1 cukinia- 1 czerwona papryka- pół butelki białego wytrawnego wina- sól i pieprz do smaku- natka pietruszki- ryżPrzepis:Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oliwy. Dodać mięso, smażyć aż się zrumieni. Podlać szklanką wody (lub więcej). Dusić ok. 30 min. Po tym czasie wlać wino i dusić kolejne 30 min. (w razie potrzeby dolać wody). Mięso musi być miękkie. Na sam koniec dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i cukinię oraz paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Posypać świeżą natką pietruszki. Całość podawać z ugotowanym ryżem.Smacznego.źródło: własne