Wykonanie
            Kiedy pierwszy raz poznałam smak 
wątróbki od razu mi zasmakowała ;) Moja ciocia od lat robi taką moczoną w 
mleku, po prostu przepyszna, więc zapraszam ;) obok Kiełbasek z Patelni to druga męska kolacja ;)

- 500 g 
wątróbki drobiowej- 1 duża 
cebula- szklanka 
mleka- 
sól i 
pieprz- odrobina 
oleju
- 
wątróbkę oczyścić, ułożyć w miseczce, zalać 
mlekiem (zostawić najlepiej na ok. 30 min.)- 
cebulę pokroić w piórka- odrobinę 
oliwy rozgrzać na patelnię, wrzucić 
cebulę, lekko zrumienić- 
wątróbkę odcedzić, wrzucić na patelnię, smażyć ok. 15 min- na sam koniec posolić i popieprzyć (nie wcześniej bo 
wątróbka będzie twarda)- można posypać prażonymi 
migdałami- całość podać z frytkami, surówką z 
kiszonej kapusty i szklanką zimnego 
piwka

Smacznego.źródło: własne

przepis dodaję do akcji:
