Wykonanie
Swoje pierwsze carpaccio
jadłam w pięknej restauracji... od razu ujęło mnie swoim smakiem i wyglądem, więc postanowiłam je zrobić w domu. Padło na sobotnie śniadanie, ale od razu się przyznam, że carpaccio kupiłam w sklepie "Biedronka" polecam, i
będę go dalej kupować, jednak następnym razem zrobię sama od A do Z ;) tak czy siak, jest to super pomysł na śniadanie we dwoje lub na przekąskę...Składniki na Carpaccio z
Rukolą i
Parmezanem:- opakowanie carpaccio wołowe (ja miałam ze sklepu "Biedronka")-
ser parmezan-
sałata lodowa i
rukolą-
oliwa z oliwek- świeżo zmielony
pieprz-
ocet balsamiczny (kto lubi, ja pominęłam)-
bagietka ziołowa-
bagietkę ziołową włożyć do piekarnika, lub zrobić grzanki- plasterki carpaccio powoli wykładać na talerz- na sam środek ułożyć
sałatę wymieszaną z
rukolą- posypać startym
parmezanem- oprószyć świeżo zmielonym
pieprzem- skropić
oliwą z oliwekNic tylko zajadać z chrupiącą
bagietką ;)Smacznego.źródło: własne