Wykonanie
To już drugi przepis z instrukcji dołączonej do urządzenia do wypieku
chleba. Tym razem padło na
Biały Chleb, który będzie podstawą do innych
chlebów...można upiec z
serem,
orzechami,
słonecznikiem, jakie dodatki tylko chcemy... ale to wypróbujemy w najbliższym czasie... Zapraszam
- 1 i 1/3 filiżanki
wody o temp. pokojowej- 1 łyżka
oleju roślinnego- 1 łyżeczka
soli- 3 i 1/3 filiżanki
mąki pszennej- 1 łyżeczka
cukru- 2 łyżeczki
suszonych drożdży- do pojemnika z maszyny włożyć składniki w odpowiedniej kolejności, czyli:
woda,
olej,
sól,
mąka,
cukier,
drożdże- nastawić program podstawowy (u mnie to nr 1), waga 700 g, skórka medium- jakie to proste a po ponad 2 godz. można cieszyć się pysznym, zdrowym
chlebemSmacznego.