Czasami mam tak, że mogłabym spędzić w kuchni pół dnia, ba! nawet cały dzień ;) Po mojej głowie kotłują się wówczas myśli "a co by tu jeszcze zrobić..." Niestety bywają też takie dni, kiedy dopada mnie lenistwo albo brak czasu. Stawiam wówczas na szybkie i nieskomplikowane dania.SKŁADNIKI200 g makaronu1 pierś z kurczaka200 g pieczarek1 cebula1 puszka pomidorówczerwona pasta currysól, pieprz, słodka papryka,natka pietruszkiWYKONANIE1. Makron gotujemy al dente.2. Cebule obieramy i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone pieczarki i razem smażymy do momentu odparowania wody z pieczarek3. Kurczaka kroimy w paski i dodajemy dwie łyżeczki czerwone pasty curry (można dodać więcej jeśli ktoś lubi ostrrrre smaki). Smażymy go na rozgrzanej patelni. Dodajemy pieczarki z cebulą i po paru minutach wlewamy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.