Wykonanie
Mało mnie tu, nie mam ostatnio czasu na wpisy, aleee.. na gotowanie po pracy jak najbardziej. Następnie opadam z sił :PNa szczęście fotografuję wszystkie swoje smakołyki, i zdarza się, że tak jak dziś, mam wolną niedzielę i
mogę się z
wami podzielić moimi przepisami.

Składniki:1 kg mielonej
wołowiny3
szalotki2 łyżki aivaru2 duże garście posiekanej świeżej
bazylii2 łyżeczki
musztardy4-5 łyżeczek
sosu worcester2-3 łyżki
sosu sojowego ciemnego2 łyżeczki
papryki słodkiej wędzonej1 zielona
papryczka chilii1 łyżka
ketchupusól himalajska ( na koniec smażenia)


dodatki:6
bułekliście
sałaty rzymskiejpomidorogórek koserwowyczerwona cebula(kostka)
topiony ser w plastrach
ketchup
sos:3 spore łyżki
majonezu1 łyżka
musztardy2 łyżeczki aivar

Wykonanie:
Szalotkę,
bazylię,
papryczkę chili siekamy. Dodajemy do
mięsa mielonego razem z
sosem sojowym, z
sosem worcester,
musztardą,
papryką wędzoną, pastą aivar i
ketchupem. Dokładnie mieszamy. Formujemy burgery, smarujemy z obu stron
oliwą i smażymy na rozgrzanej patelni grillowej. Pod koniec smażenia można posolić.
Bułki kroimy na pół, lekko oliwimy i podsmażamy na patelni. Gotowy spód
bułki smarujemy naszym sosem, kładziemy liść
sałaty, burgera, 1-2 plastry
sera,
pomidora,
ogórka,
cebulę. Polewamy całość
ketchupem i odrobiną sosu. Kładziemy górną część
bułki i podajemy gorącego cheeseburgera z coca-colą ;)

Smacznego!!!