Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bób 500 gramów
marchewka 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło 50 gramów
mleko 100 mililitrów
koperek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznaniasol według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
bób wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować (5-6 minut), odcedzić, przelać zimna
wodą, osączyć i obrać z łupinek. Oczyszczona
marchew pokroić na plasterki. Oczyszczoną
cebulę posiekać i zeszklić na
maśle rozgrzanym w rondlu, dodać
marchew, mieszając, smażyć 3 minuty. Dodać
bób i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wlać
mleko i dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Posypać posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: