ßßß Cookit - przepis na Bób duszony z marchewką

Bób duszony z marchewką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bób 500 gramów
marchewka 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło 50 gramów
mleko 100 mililitrów
koperek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sol według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony bób wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować (5-6 minut), odcedzić, przelać zimna wodą, osączyć i obrać z łupinek. Oczyszczona marchew pokroić na plasterki. Oczyszczoną cebulę posiekać i zeszklić na maśle rozgrzanym w rondlu, dodać marchew, mieszając, smażyć 3 minuty. Dodać bób i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wlać mleko i dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Posypać posiekanym koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9303/Bob-duszony-z-marchewka