Wykonanie
O, te
ciasteczka już troszkę czekają na opublikowanie. Wszystko przez chroniczny brak czasu. A to takie pyszne
ciasteczka! Na zewnątrz kruche, wewnątrz wilgotne. Powstałe z połączenia 2 potrzeb: upieczenia
ciasteczek kokosowych oraz zużycia
białek. Z pomocą przyszedł blog kotletTV . Dzięki!
Składniki:200 g
wiórków kokosowych50 g
masła3/4 szklanki
cukru2
białka2 łyżeczki
mąki ziemniaczanejWykonanie :
Masło rozpuścić w rondelku, dodać
cukier, wymieszać. Poczekać aż się rozpuści. Dodać wiórki - masę wymieszać - uwaga - gęste! Przestudzić.
Białka ubić na sztywno (
białek nie da się"przebić", nie ma strachu), pod sam koniec ubijania dodać
mąkę ziemniaczaną.Delikatnie wymieszać masę
kokosową z
białkami.
Ciasteczka układać najlepiej na pergaminie łyżeczką.Piec ok 15 min w 180st. Po wyjęciu z piekarnika trzeba dać
ciasteczkom chwilkę przestygnąć, by stężały i dopiero wtedy zdejmować.
Przepyszne i szybkie w wykonaniu.
Wydrukuj przepis