ßßß Cookit - przepis na Bigos z pieczarkami

Bigos z pieczarkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 50 dekagramów
kapusta biała słodka 50 dekagramów
pieczarka 30 dekagramów
groch gotowany 1 szklanek
cebula 3 sztuk
kminek według uznania
majeranek według uznania
sos sojowy według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Kapustę kiszoną i poszatkowaną białą ugotować oddzielnie w jak najmniejszej ilości wody. Pieczarki i cebulę oczyścić, umyć pokroić w grube paseczki. Do rondla wlać olej, ułożyć warstwę cebuli i pieczarek i dusić na wolnym ogniu. Przyprawić pieprzem i innymi przyprawami, dodać do ugotowanej kapusty i grochu, dokładnie wymieszać i dusić razem pod przykryciem około pół godziny.
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Staropolska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/289/Bigos-z-pieczarkami