Dzisiaj przepis wywodzący się z tradycyjnej kuchni włoskiej, jest to przepis który niegdyś przygotowywano z resztek tzw. kuchni biedy. Włosi wrzucali wszystko co mieli pod ręką, kapary, oliwki, trocę ryby, pomidora i oliwę z oliwek.Do dzisiejszego przepisu użyłem :1 puszkę tuńczyka w oleju1 puszkę pomidorów15 g. kaparów w zalewiepieprzsóloliwę z oliweknasiona kolendry200 g. makaronu penne2 czerwone cebule2 ząbki czosnkuCebulę kroimy w drobne piórka i wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnie, po chwili dodajemy kapary w całości. W moździerzu rozgniatamy pierz z nasionami kolendry i czosnkiem. Po czym wrzucamy na patelnie na około 30 sekundy, następnie w dodajemy tuńczyka razem z olejem również chwile grzejąc go na patelni, a na sam koniec dodajemy pomidory.Makaron należy ugotować al dente gdyż później dodajemy go na patenie z naszym sosem.Smacznego !