Ostatnio częściej zacząłem korzystać z owoców morza, krewetki, kalmary i małże. Kiedyś nie doceniałem tych produktów, powodem prawdopodobnie była moja niewiedza na ten temat.W zeszłym tygodniu podszedłem kolejny raz i zrobiłem je na samym maśle i ziołami.Tym razem obrane krewetki zamarynowałem w rozmarynie i czosnku. Zamarynowane zostawiłem na dobę aby przeszły smakiem.Produkty potrzebne do przygotowania krewetek dla 6 osób :1 kg. krewetek tygrysich4 ząbki czosnku1 gałązka rozmarynu200 g. mąki pszennej200 g. mąki ziemniaczanej2 jajkaObrane i zamarynowane krewetki należy dobrze odsączyć, a następnie obtoczyć w mące pszennej. W kolejnym naczyniu dokładnie połączyć mąkę ziemniaczaną i jajko. Po obtoczeniu krewetki w mące pszennej, należy zanurzyć ją w cieście z mąki ziemniaczanej i położyć na rozgrzany olej.Nasze przekąski powinny się smażyćpo 2 minuty z każdej strony. Tak przygotowana przekąska zrobi furorę na imprezach