Wykonanie
Bardzo lubię taką wersję
kaszy kukurydzianej. Właściwie smakuje zaraz po ugotowaniu, ale ja postanowiłem ją zapiec. Przepis znalazłem u Pani Danusi, zrobiłem z małymi zmianami.Wyszło smaczne, kolorowe danie na lato :)

Składniki :- szklanka
kaszy kukurydzianej,- 2 szklanki
wody,-
sól,
pieprz,-
chilli,- łyżeczka
masła,- 2 łyżki
parmezanu,-
papryka czerwona,- gruby
szczypior,-
pomidory.Wykonanie :

Wodę z
solą i
masłem zagotować, mieszając wsypać
kaszę. Gotować do zgęstnienia. Wsypać
ser, pokrojoną
paprykę,
szczypior, przyprawić i wymieszać. Przełożyć do płaskiego naczynia wyłożonego folią lub wysmarowanego
olejem. Wygładzić i odstawić do stężenia. Wyjąć, pokroić w kwadraty, ułożyć na blasze. Na wierzchu położyć plaster
pomidora i zapiec w piekarniku.