ßßß Cookit - przepis na Babeczki z szynką, groszkiem i kukurydzą

Babeczki z szynką, groszkiem i kukurydzą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 8
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
pieprz mielony 1 szczypta
parmezan tarty 6 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
masło stopione 60 gramów
mleko 150 mililitrów
groszek z puszki 50 gramów
kukurydza z puszki 50 gramów
szynka posiekana 90 gramów
Wykonanie:
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą i pieprzem. Mikserem ubić jajka z masłem i mlekiem. stopniowo dodawać porcjami suche składniki, groszek, kukurydzę i szynkę. Wyrabiać tylko do połączenia się składników. Dodać parmezan i wymieszać. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6118/Babeczki-z-szynka,-groszkiem-i-kukurydza