Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
pieprz mielony 1 szczypta
parmezan tarty 6 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
masło stopione 60 gramów
mleko 150 mililitrów
groszek z puszki 50 gramów
kukurydza z puszki 50 gramów
szynka posiekana 90 gramówWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
solą i
pieprzem. Mikserem ubić
jajka z
masłem i
mlekiem. stopniowo dodawać porcjami suche składniki,
groszek,
kukurydzę i
szynkę. Wyrabiać tylko do połączenia się składników. Dodać
parmezan i wymieszać. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: