Składniki:50g mąki jaglanej50g mieszanki mąk bezglutenowych (ja dałam około 1 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżkę odtłuszczonego siemienia lnianego, 1 łyżkę mąki z ciecierzycy)1 łyżeczkę sody oczyszczonej70 gram roztopionego masła1 duże jajko1 łyżka miodu5 pokrojonych daktyli2 łyżeczki ekstraktu waniliowegoskórka otarta z cytryny (niewoskowana)W jednym naczyniu mieszamy wszystkie składniki suche. W drugiej misce roztrzepujemy jajko, dodajemy masło, miód, olejek waniliowy. Następnie łączymy zawartość obu naczyń, dodajemy pokrojone daktyle i skórkę z cytryny. Dokładnie mieszamy aż składniki się połączą.Ciasto wykładamy do silikonowych foremek (u mnie w kształcie pisanek). Piekarnik nagrzewamy do 200 0 C i pieczemy przez 12 minut do suchego patyczka.Gotowe magdalenki studzimy na kratce. Po wystudzeniu lekko posypujemy cukrem pudrem (ja użyłam cukru trzcinowego, który zmieliłam w młynku do kawy)Smacznego...