Wykonanie
Proste w przygotowaniu przekąski dla ulubionych gości. Chrupiąca grzanka przykryta interpretacją włoskiej pepperonaty. Dużo, szybko i smacznie!***Easy appetizers for favorite guests! Crunchy toast covered with interpretation of Italian peppertonata. A lot of food, fast and delicious!
Croutons z pepperonatąok. 30-40 grzanek1 kg kolorowej
papryki (czerwona, żółta), pokrojonej w cieniutkie paski (cieniutkie!)3 ząbki
czosnku, drobno posiekane2 łyżki mieszanki suszonych
ziół:
bazylii,
oregano,
tymianku100 g czarnych
oliwek, w plasterkach
oliwa z oliweksól,
pieprzgotowe grzanki z
bagietki1. Dodaj
oliwę na rozgrzaną patelnię, wrzuć pokrojoną
paprykę,
czosnek i duś, aż warzywa będą miękkie.2. Na koniec dopraw
ziołami, dodaj
oliwki,
sól,
pieprz.3. Wykładaj na gotowe grzanki. Smakuje dobrze zarówno na zimno jak i na ciepło.30-40 croutons1 kg bell pepper (red, yellow) finely sliced3 garlic cloves, finely chopped2 tbls Italian seasoning:
oregano, thyme and basil100 g black olives, sliced
olive oilsalt&pepper1.
Pour olive oil on a hot pan. Add sliced pepper, garlic and saute until tender.2. Season with salt, pepper, herbs and add olives.3. Top croutons with around 1 tbls of your pepperonata.Tasty served either hot or cold!