Wykonanie

Nie jest zdrowo ale na pewno pysznie : )
Tarta na kruchym, francuskim cieście nadziewana
fetą i warzywami!***It's not healthy but it's delicious. Puff pastry tarte stuffed with
feta cheese and vegetables!Czego potrzebujesz?Ciasto z tego przepisu, bez dodatku
cukruNadzienie 1100 g
fetyszklanka
jogurtu greckiego1
jajko1
czerwona papryka, pokrojona w paski1
cebula, poszatkowanagarść
oliwekłyżeczka świeżego
tymianku. posztakowanyłyżka
suszonego oreganopieprz2 ząbki
czosnku, zmiażdżone
oliwaCo teraz?1. Wyłożyć
ciastem formę do pieczenia. Im bardziej się rozpada tym będzie bardziej kruche.2.
Cebulę podsmażyć na
oliwię, dodać
paprykę i dusić do miękkości.3. Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, wyłożyć na ciasto.4. Piec ok. 30 minut w temp 180 C.Można podawać na ciepło i na zimno.Nadzienie 2 jak z tego przepisu

Tart with
feta cheese and vegetablesWhat do you need?Dough out of this recipe but without sugarFilling 1100 g
fetacup of Greek yogurt/ labneh1 egg1 red pepper, cut into strips1 onion, shreddedhandful of olivesteaspoon fresh thyme. shreddedtablespoon dried
oreganopepper2 cloves of garlic, smashedoilWhat now?1
Line your form with ready pastry.2 Fry onions in
olive oil, add peppers and simmer until tender.3 Mix all ingredients for the filling, spread over the
cake.4 Bake for about 30 minutes at the temperature of 180 C.Can be served warm or cold.stuffing 2as in this recipe