Wykonanie
Dzisiaj podzielę się z
Wami moim przepisem na
makaronową tartę, w której główną rolę gra
makaron firmy OM NOM NOM! Przepis ten bierze udział w konkursie http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/fusion-w-kolorach-omnomnom mam nadzieję że będzie Wam smakowało, Grześ był zachwycony ;)
Składniki:4 średnie
pomidory200 g
mięsa mielonego indyczego
makaron conchiglioni OM NOM NOM200 g
pieczarek100 g
sera mozzarellaząbek
czosnkuświeża
bazyliamasło czosnkowePrzygotowanie:Na początku myjemy, obieramy i ścieramy
pieczarki, dusimy je na patelni.
Makaron gotujemy przez 10 minut,
pomidory kroimy i smażymy z posiekanymi listkami
bazylii i ząbkiem
czosnku na
maśle czosnkowym.
Mięso również smażymy przyprawiając je wedle smaku.
Ser mozzarella ścieramy na najmniejszych oczkach tarki. przygotowujemy formę do tarty wykładając ją 3/4 części usmażonych
pomidorów, układamy na to
makaron i sypiemy niewielką ilością
sera. Następnie każdą muszelkę uzupełniamy niewielką ilością
pomidorów,
mięsa i
pieczarek. Piekarnik nastawiamy na 100 stopni i wkładamy do niego przygotowane danie na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy naszą formę i dokładnie obsypujemy danie
mozzarellą, wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż nasz
ser się rozpuści.POWODZENIA I SMACZNEGO!
Moja propozycja podania:
Petite Princesse