Wykonanie
Już raz podawaliśmy przepis na hamburgery domowej roboty, jednakże nie były one do końca domowe.Tym razem postanowiliśmy sami sobie przyrządzić
mięso, które wsadziliśmy do
bułek.
Potrzebujemy (na 4 duże porcje):- 450g
mięsa mielonego- 2 łyżki
musztardy- małą
cebulę-
jajko-
pieprz i
sólPoza tym:4 przypieczone w piekarniku
bułkipomidorasałatęser żółty i wszystko na co tak na prawdę macie jeszcze ochotę ;) u nas np. był to
szczypiorekJeśli chodzi o
mięso, wszystkie składniki mieszamy razem, aż dobrze się połączą -
cebulę najlepiej zetrzeć, albo bardzo drobno pokroić.Następnie dokładnie smażymy z obu stron uprzednio uformowane płaskie kotlety.Wszystko razem łączymy i cieszymy się smakiem!Voila!