Wykonanie
Poranek, błogie lenistwo i
bagietka z funkcją rzuć i zabij. Postanowione. Robimy zapiekanczersy.Wiem, że to bardzo prosty przepis i nie wart bloga "kulinarnego", ale one były tak pyszne, że nie
mogę nie wstawić ich zdjęć!Czego użyliśmy?* połowa
bagietki, 2
kajzerki* 0,5 kg
pieczarek* 15 dag
szynki* 15 dag
sera żółtego* jedną
cebulę*
oliwęFirst of all, smarujemy
bułki czymś tłustym :) My daliśmy
oliwę, bo jest super zdrowa!
Szynę i
cebulę kroimy.
Ser i
pieczarki ścieramy.
Pieczarki smażymy na
oliwie. Jak odparuje cała
woda, dodajemy
cebulę (można dać też 2 ząbki
czosnku) i smażymy, aż dojdziemy do wniosku, że jest gotowe. (Co kto lubi, wiadomo.)
Usmażone dajemy na
bułki, na to szyna i
ser :) i do pieca!
My daliśmy na 140 stopni. W zależności od piekarnika, czas pieczenia będzie różny.
Ser ma się rozpuścić, a
bułki mają być chrupiące (no wiadomo!)Tak wyglądały nasze pyszności po wyjęciu z piekarnika (i przed zakeczupowaniem)
Polecam jak się komuś nie chce kombinować a ma akurat na stanie składniki. Szybko, prosto i na temat :)I oczywiście: Szczęśliwego Nowego Roku! :)))