Wykonanie
Tą grillową przekąskę robiłem już dziesiątki
razy, zawsze jednak na pytanie co robię albo co będzie mówiłem pełną nazwę czyli "
kurczak zawijany w plastry ... ". Od dziś koniec, nowa nazwa jaka mi idealnie do tego pasuje to "Chickenrollki"Składniki :
filet z kurczaka (ok 5dag na szt)
przyprawa do kurczaka (najlepiej własnej roboty)
oliwaplastry
boczku wędzonego pażonego
cukinia - nie za gruba
sól,
pieprzPrzygotowanie :
Filet z kurczaka oczyszczam z błonek i kroję na mniejsze ok 5 dag kawałki, przekładam do misy przyprawiam własną
przyprawą do kurczaka oraz
solą i
pieprzem, skrapiam
oliwą, mieszam i odstawiam na godzinkę do lodówki. Na plastrze
boczku kładę podłużny plaster
cukinii na to kładę kawałek filetu i zawijam w roladkę której kształt utrzymuje wbita wykałaczka.Grilluję za ładnego zarumienienia
boczku, podaję bez wykałaczki.Rada :Aby plastry
cukinii były ładne i cienkie użyj obieraczki do warzyw.