Wykonanie
Taki gulasz przyrządzam najczęściej. Nie wymaga dużego nakładu pracy ani dużej ilości składników. Zawsze robię go z większej ilości
mięsa i tylko codziennie zmieniam dodatki do niego, raz jest to
makaron, na drugi dzień
kasza a na trzeci ziemniaczki. Dodam, że z każdym dodatkiem smakuje rewelacyjnie.
SKŁADNIKI1 kg
wołowiny na gulasz;2
cebule;
pieprz i
sól;
przyprawa do gulaszu;2 łyżki
mąki;
olej;WYKONANIE
Wołowinę myjemy, odkrawamy, co nam się nie podoba i kroimy w grubszą kostkę. W rondelku rozgrzewamy
olej i na gorący wkładamy
mięso. Gdy już lekko się przesmaży, dodajemy pokrojoną w piórka
cebulę i posypujemy
przyprawami. Chwilę jeszcze wszystko smażymy. Zalewamy gorącą
wodą. Gotujemy, aż
mięsko będzie miękkie. Na koniec robimy zaklepkę z
mąki i
wody.