ßßß
SKŁADNIKI0,50 dag śledzi matijas;1 cebula;1 puszka kukurydzy konserwowej;4 ziemniaki ugotowane w mundurkach;2 ogórki kiszone;3 jajka ugotowane na twardo;majonez;jogurt naturalny;pieprz czarny świeżo zmielony PRYMAT;pieprz kolorowy świeżo zmielony PRYMAT.WYKONANIEŚledzie moczymy w wodzie lub mleku przez około 2 godziny. Po upływie tego czasu kroimy je w kosteczkę i układamy w szklanym, przezroczystym naczyniu. Dzięki temu widoczne będą wszystkie warstwy naszej sałatki. Na ryby układamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Pieprzymy i przykrywamy warstwą sosu majonezowo-jogurtowego. Buraczki SMAK odcedzamy i ścieramy na tarce jarzynowej. To będzie kolejna warstwa. Następnie kolej na kukurydzę i starte na tarce ziemniaki. Później układamy drobno posiekane ogórki kiszone. Na to pieprz i warstwa sosu. Na wierz ścieramy jajka na drobniutkich oczkach tarki i wszystko przyprószamy kolorowym pieprzem PRYMAT.