Wykonanie
Sesja zakończona! 3 egzaminy poszły świetnie... 4.5, 4.5 i 5. Gorzej z tym ostatnim,
wyniki dopiero w przyszłym tygodniu, ale czuję, że zawaliłam. No cóż we wrześniu się poprawi.Tymczasem pakuję manatki. Zastanawiam się co wziąć na lato do domu... tak, bo to już! WAKACJEJutro położę się spać u siebie.Razem z kumpelą pojechałyśmy na rynek Wielkopolski z zamiarem kupienia kilku ciekawych
czekolad. Zakup został dokonany, ale przy okazji kupiła również
szparagi... których nigdy nie
jadłam.Wylądowały w
trzech posiłkach... dwa zaprezentuje wam tutaj, jeden już dzisiaj. Trzecim była pizza ze
szparagami.
Fusilli w kremowym sosie ze
szparagamiporcja
makaronu100g
szynki drobiowej6
szparagów1 ząbek
czosnku1 łyżeczka
oliwy1/2 szklanki
mleka1 łyżka
mąki pełnoziarnistejszczypta
gałki muszkatałowejpieprz/sól
Makaron gotujemy al dente
Czosnek rozgniatamy i podsmażamy na
oliwie, dodajemy obrane i pokrojone
szparagi. Podlewamy
wodą i dusimy pod przykryciem 15min.
Mąkę mieszam z
mlekiem i
przyprawami.
Szynkę kroję i dorzucam do
szparagów. Po chwili zalewam sosem i dodaję
makaron. Mieszam na wolnym ogniu do zgęstnienia.Smacznego