Wykonanie
Naleśniki. Bo kto nie lubi naleśników? Nie znam takiej osoby. Na słodko, na wytrawnie czy nawet same, bez nadzienia. Ja uwielbiam... ahhh... chyba zaraz zrobię je na obiad, chociaż trzy pożarłam na śniadanie.Moja wersja jest zdrowa, żytnia i bardzo sycąca. Chętnie bym zjadła więcej, ale nie z głodu tylko paserstwa, ale nie zmieściłabym też. A nadzienie poraża intensywnością
kokosa.
1/2 szkl
mąki żytniej1
jajko1/2 szkl
mleka1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżka
wody gazowanej (spulchnia)1/2 łyżeczki
oliwyJajko roztrzepujemy, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Smażymy na teflonowej patelni z obu stron.Naleśniki
twarożekkokosowy twarożek100g
twarogu chudego1/2 łyżeczki
syropu klonowego3 łyżki wiórek
kokosowych50ml wrzątkuWrzątkiem zalać wiórki z
syropem. Odstawić na 10min. Po tym czasie wymieszać z
twarogiem na jednolitą masę.Smacznego