Wykonanie
U mnie już
kalafiory urosły więc na obiadek był w
jajku i
bułce tartej. Do niego przygotowałam
pierś z kurczaka w cieście
pomidorowym.
Składniki:jeden średni
kalafior1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
cukru1 łyżka
octu3
jajkasól,
pieprz, łyżeczka kucharka
bułka tartaolej1
pierś z kurczaka1
jajko1 łyżka
koncentratu pomidorowego2 łyżki
mąki pszennejpapryka słodka, kucharek,
pieprz,
czosnek granulowany,
zioła prowansalskie do smaku
Kalafiora myjemy dzielimy na mniejsze kawałki, gotujemy w wodzie z dodatkiem
cukru,
soli i
octu około 10 minut, by był miękki ale nie rozgotowany. Ostudzonego
kalafiora obtaczamy w jajkach z
przyprawami a następnie w
bułce tartej i smażymy na
oleju.
Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy
jajko z
koncentratem pomidorowym, dodajemy
przyprawy oraz
mąkę, do takiego ciasta wkładamy kawałki
kurczaka , mieszamy dokładnie, na
oleju smażymy kawałki
mięsa. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, podajemy z
kalafiorem i ulubioną
sałatką.SMACZNEGO