ßßß Cookit - przepis na CIASTO CYTRYNOWE MAGDY

CIASTO CYTRYNOWE MAGDY

nazwa

Wykonanie

Bardzo aromatyczna, wilgotna babka cytrynowa smakuje wszystkim, którzy lubią 2 w 1: słodkie i kwaśne.
SKŁADNIKI:
3 jajka
3/4 szklanki mąki
3/4szklanki cukru
3/4kostki masła
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru pudru
2 cytryny
Jajka, masło, cukier, mąkę, proszek i skórke z 2 cytryn zmieszać razem, wlać do formy, piec w piekarniku temperaturze 180 stopni C przez 30-45 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, ponakłuwać drewnianym patyczkiem i polać sokiem z 2 cytryn zmieszanym z cukrem pudrem.
Źródło:http://dobraksiazkakucharska.blogspot.com/2014/02/ciasto-cytrynowe-magdy.html