ßßß
 
            
         Masło rozetrzeć mikserem z mąką, dodać cukier, jajko, łyżkę wody i szczyptę soli. Uformować kulę z ciasta, owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć cienko rozwałkowanym ciastem. Piec przez 15 - 25 minut, na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na upieczonym cieście rozsmarować 1/2 puszki gotowej masy kajmakowej. Udekorować bakaliami.
Masło rozetrzeć mikserem z mąką, dodać cukier, jajko, łyżkę wody i szczyptę soli. Uformować kulę z ciasta, owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć cienko rozwałkowanym ciastem. Piec przez 15 - 25 minut, na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na upieczonym cieście rozsmarować 1/2 puszki gotowej masy kajmakowej. Udekorować bakaliami.