Nie spodziewałam się, że to ciasto na prawdę będzie smakowało jak sernik. Najlepsze jest na drugi dzień po upieczeniu. Zamiast śmietany można zrobić ten przepis pół na pół z jogurtem greckim. Inspiracja z gazety "Kuchnia i kropka" nr 17/18 2012.Składniki na ciasto3 szklanki mąki pszennej4 żółtka1 szklanka cukru1 kostka margaryny2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa serowa4 kubeczki śmietany 400 ml 18%(lub jogurtu greckiego pół na pół ze śmietaną)100 g wiórków kokosowych1 opakowanie cukru wanilinowego1 opakowanie budyniu śmietankowego4 białka3/4 szklanki cukruWykonanieZagniotłam ciasto z mąki, margaryny, cukru, żółtek i proszku do pieczenia. Podzieliłam na dwie części i do jednej z nich dodałam kakao i włożyłam do zamrażalnika. Z jasnej części po rozwałkowaniu zrobiłam spód ciasta, wykładając dużą foremkę najpierw papierem do pieczenia. Do wysokiej miski wyłożyłam śmietanę, wsypałam wiórki kokosowe, budyń i cukier wanilinowy. Wymieszałam wszystko razem. W osobnym naczyniu ubiłam pianę z białek z cukrem i przełożyłam do masy ze śmietaną, wszystko razem wymieszałam delikatnie. Masę wyłożyłam na spód ciasta. Zamrożoną część ciasta z kakao starłam na grubych oczkach tarki i posypałam masę serową. Ciasto piekłam około 55 minut w temperaturze 170 st.Opracowała Edyta