ßßß Cookit - przepis na Od kuchni.. Aglio, olio, pepperoncino

Od kuchni.. Aglio, olio, pepperoncino

nazwa

Wykonanie

Ależ ostre, ale jakie dobre:)Troszkę Włoch na obiad i jest pysznie ..
Inspiracja z Odchudzającej książki kucharskiej .
Składniki
1 porcja 400 kcal
200 g makaronu razowego spaghetti
3 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 ostra papryczka
natka pietruszki
sól i pieprz
Wykonanie
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie. Wycisnęłam czosnek przez praskę i razem z papryką pokrojoną w plasterki wrzuciłam na rozgrzaną patelnie z łyżką oliwy, lekko poddusiłam. Następnie dodałam ugotowany makaron, przyprawiłam i posypałam całość natką pietruszki, na koniec polałam oliwą i wymieszałam.
Opracowała Edyta
Źródło:http://zafascynowane.blogspot.com/2013/12/od-kuchni-aglio-olio-pepperoncino.html