Wykonanie
Ta
rybka smakowała mi nieziemsko!!!Nie jestem fanką ryb, po mimo tego iż wiem, że są zdrowe i że powinno się je jeść dość często. Dla mnie
ryby mogą nie istnieć, ale jak każdy katolik( albo nie każdy) postanowiła pościć w piątki i nie jeść
mięsa, więc próbuję
rybę na różne sposoby,a ten był strzałem w dziesiątkę, a nawet setkę :) Polecam!!!
Składniki:1 kg tilapii2
cytryny4 ząbki
czosnku1 pęczek
koperkusól ziołowa1/2
czerwonej paprykiWykonanie:Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam
sokiem wyciśniętym z jednej
cytryny, posypuję
przyprawą do ryb i
solą ziołową. Na
rybę układam całe gałązki
koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę
paprykę i
czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do
rybę na 25 min.
SMACZNEGO!