ßßß
 
            
         Składniki:groszek zielony ( dowolna ilość)Zalewa:1 litr wody1 płaska łyżka solikwasek cytrynowy do smakucukier do smakuWykonanie:Oczyszczony groszek podgotowuję, przelewam zimną wodą nakładam w słoiki. Składniki zalewy gotuję, gorącą zalewam groszek, słoiki zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia ok 1 godziny, drugiego dnia 30 min i trzeciego dnia 15 min.
Składniki:groszek zielony ( dowolna ilość)Zalewa:1 litr wody1 płaska łyżka solikwasek cytrynowy do smakucukier do smakuWykonanie:Oczyszczony groszek podgotowuję, przelewam zimną wodą nakładam w słoiki. Składniki zalewy gotuję, gorącą zalewam groszek, słoiki zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia ok 1 godziny, drugiego dnia 30 min i trzeciego dnia 15 min.
 SMACZNEGO!
SMACZNEGO!