ßßß Cookit - przepis na Groszek konserwowy

Groszek konserwowy

nazwa

Wykonanie

Postanowiłam wypróbować przepis Siostry Anastazji na groszek konserwowy na zimę, który pochodzi z książki pt:,,153 Przetwory i Dania Mięsne" Czy posmakuje mojej rodzince ? Nie wiem, ale warto spróbować inaczej nigdy się nie dowiem
Składniki:
groszek zielony ( dowolna ilość)
Zalewa:
1 litr wody
1 płaska łyżka soli
kwasek cytrynowy do smaku
cukier do smaku
Wykonanie:
Oczyszczony groszek podgotowuję, przelewam zimną wodą nakładam w słoiki. Składniki zalewy gotuję, gorącą zalewam groszek, słoiki zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia ok 1 godziny, drugiego dnia 30 min i trzeciego dnia 15 min.
SMACZNEGO!
Źródło:http://beautykuchnia.blogspot.com/2013/08/groszek-konserwowy.html