Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 150 gramów
masło 25 gramów
mieszanka chińska mrożona 2 sztuk
krewetki mrożone 100 gramów
przyprawa samboal oelek 0,5 łyżek deserowych
przyprawa \"5 ziół\" 0,5 łyżek deserowych
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowychfix słodko-kwaśny 1 sztuk
olej według uznaniaWykonanie:Z
mąki,
masła i 65 ml letniej
wody zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, posmarować
olejem i odstawić w ciepłe miejsce.Zagotować pół szklanki
wody, ugotować
krewetki, dodać
przyprawy oraz mieszankę chińską i doprawić
solą.Rozwałkowane ciasto pokroić na 8 kwadratów. Ścinki ciasta zachować. Każdy kwadrat napełnić farszem, skleić i zawiązać ścinkami ciasta. Smażyć w
oleju. Fix zagotować w 3/4 szklanki
wody, dodać
szczypiorek i podawać z pierożkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Chińska
Owoce morzaKomentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19 i znow fota z ksiazki :(Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: