Nie! Nie! To nie jest ten z torebki, w proszku. Nigdy w życiu!Jest ze świeżego koperku i bulionu warzywnego.Poza tym, w taki upał jaki mamy dzisiaj, gorąca zupa to by była pomyłka :)Podane proporcje to 3 porcje po 250 ml.Składniki:300 ml zsiadłego mleka300 ml bulionu warzywnego, ostudzonego1/2 świeżego ogórka3 szt. rzodkiewki1 garść orzeszków pistacjowych1/2 pęczka świeżego koperku3 ząbki czosnkuDo zimnego bulionu wyciskamy przez praskę ząbki czosnkuOgórek obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkęRzodkiewkę myjemy i również kroimy w drobna kostkęKoperek drobno siekamyWarzywa przekładamy do bulionu i mieszamyZsiadłe mleko przelewamy powoli do garnka z warzywami stale mieszającOrzeszki pistacjowe ugniatamy np. w moździerzuChłodnik schładzamy w lodówce ok. 60 minut, przelewamy do miseczek i ozdabiamy pistacjami. Można posypać posiekanym koperkiemSmacznego i na zdrowie! :)