ßßß
 
            
         Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 C. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej,w misce nad gotującą wodą. W misce ubijamy razem masło i cukier, aż masa będzie gładka. W innej misce umieszczamy mąkę, kakao, sodę i sól. Dodajemy aromat waniliowy i rozpuszczoną czekoladę do mieszaniny cukru i masła, a następnie jajko i całość mieszamy na gładką masę.Gotową masę wlewamy do suchych składników i mieszamy do całkowitego połączenia. Na koniec mieszamy z kawałkami czekolady. Łyżką nakładamy masę na blachy wyłożone papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 16 minut.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 C. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej,w misce nad gotującą wodą. W misce ubijamy razem masło i cukier, aż masa będzie gładka. W innej misce umieszczamy mąkę, kakao, sodę i sól. Dodajemy aromat waniliowy i rozpuszczoną czekoladę do mieszaniny cukru i masła, a następnie jajko i całość mieszamy na gładką masę.Gotową masę wlewamy do suchych składników i mieszamy do całkowitego połączenia. Na koniec mieszamy z kawałkami czekolady. Łyżką nakładamy masę na blachy wyłożone papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 16 minut.