ßßß
 
            
         Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 C. Jabłka myjemy i obieramy, ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Orzechy dość grubo posiekać.Białka oddzieliamy od żółtek i ubijemy je na sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier, dalej ubijając, a następnie dodajemy żółtka i olej, cały czas ubijając. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem i cynamonem. Dodajemy do masy jajecznej i mieszamy do gładkiej konsystencji. Na sam koniec dodajemy przygotowane jabłka i orzechy. Dokładnie mieszamy i wylewamy do formy (33 x 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut do momentu gdy po wyjęciu włożony patyczek będzie suchy. PO wyjęciu odstawiamy do ostygnięcia.. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem i kroimy na kwadraty o boku 2 cm.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 C. Jabłka myjemy i obieramy, ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Orzechy dość grubo posiekać.Białka oddzieliamy od żółtek i ubijemy je na sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier, dalej ubijając, a następnie dodajemy żółtka i olej, cały czas ubijając. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem i cynamonem. Dodajemy do masy jajecznej i mieszamy do gładkiej konsystencji. Na sam koniec dodajemy przygotowane jabłka i orzechy. Dokładnie mieszamy i wylewamy do formy (33 x 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut do momentu gdy po wyjęciu włożony patyczek będzie suchy. PO wyjęciu odstawiamy do ostygnięcia.. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem i kroimy na kwadraty o boku 2 cm.